Logo SC ValburgNa enkele jaren weggeweest is het weer terug in ons dorp, de viering van de verjaardag van onze Koning. Het Zwarte Schoap en SC Valburg organiseren samen op zaterdag 26 april Koningsdag in Valburg. Dit gebeurt allemaal op sportpark ’t Kasteel. 

Voor jong en oud is er iets georganiseerd, zo verwachten we iedereen met een fiets uiterlijk om 10.15 uur op de club.
Dan zal er namelijk begonnen worden met het versieren van de fiets. Je krijgt de gelegenheid tot 11 uur om je fiets te versieren.
Materialen om je fiets te versieren zal worden verzorgt door de organisatie. Opgeven is daarom noodzakelijk. Dit kan door een mailtje te sturen naar:  koningsdagvalburg@gmail.com.

Volkslied en optocht

Om 11.00 uur zal de Nederlandse vlag worden gehesen onder begeleiding van ons volkslied. Koningsdag 2014 is officieel geopend en we gaan rond 11.15 uur, onder begeleiding en samen met ouders en muziek, beginnen aan een mooie optocht van versierde fietsen door Valburg. Zo kan iedereen zijn meest geweldige creaties showen. De fietstocht zal rond 12.00 uur eindigen op het sportpark.

Vrijmarkt

Tussentijds kunnen de deelnemers aan de vrijmarkt vanaf 11.30 uur hun stekje inrichten. Het staat iedereen vrij om deel te nemen aan de markt. De organisatie zal een plek aanwijzen waar je al je spullen kan uitstallen. Uiteraard ben je zelf verantwoordelijk voor het schoon en netjes achterlaten van de verkregen plek. De vrijmarkt duurt tot ca. 15.00 uur. Ook hierbij is opgave van deelname gewenst.

Programma Koningsdag

 

Zeskamp

Wanneer de vrijmarkt in volle gang is gaan we ons voorbereiden op de zeskamp. De zeskamp start om 13.00 uur maar aanwezigheid van de deelnemers is uiterlijk om 12.45 gevraagd. Deelname is mogelijk vanaf 12 jaar. Er kan deelgenomen worden in groepen van minimaal 5 personen (4 deelnemers + 1 begeleider). Prijzen zijn er middels kruisfinales te verdienen voor de plaatsen 1 tot en met 3. De verwachting is dat de winnaars rond 17.30 uur kunnen worden gekroond. Uiteraard is hiervoor ook opgave van deelname nodig.

Opgeven

Wil je meedoen aan de optocht met de versierde fietsen, de vrijmarkt en/of zeskamp? Meld je dan aan. Dit kan door een mailtje te sturen naar: koningsdagvalburg@gmail.com. Vermeld in het onderwerp van de mail aan welke activiteit (fiets versieren, vrijmarkt of zeskamp) je wenst deel te nemen. Uiterlijke datum van opgave voor alle onderdelen is 23 april 2014.

Feest

Zoals het een goed dorpsfeest betaamt is er uiteraard ook gedacht aan vertier en de innerlijke mens. Er is voldoende aanbod en gelegenheid voor het nuttigen van een hapje en een drankje. Waarbij wordt opgemerkt dat vanaf 13.00 uur de alcoholische bar zal worden geopend.

Wij heten iedereen van harte welkom en hopen dat jong en oud tijd zal vinden om aanwezig te zijn.

 

Tot ziens op 26 april!

De organisatie.

Sunday, April 13, 2014 9:36:00 AM Categories: actie jeugd nieuws