Job LandmanJob Landman wordt de nieuwe trainer van SC Valburg. Hij tekent een eenjarig contract. Landman is nu nog trainer van Bennekom 2 (zaterdag reserve hoofdklasse), waar hij na meer dan 20 jaar afscheid neemt.

Job Landman volgt Peter Raijmann op die sinds de zomer van 2011 hoofdtrainer is van de hoofdmacht. Door de opheffing van alle zesde klassen in het amateurvoetbal komt SC Valburg na dit seizoen hoe dan ook uit in de vijfde klasse.

"We zijn in een opbouwfase met SC Valburg als vereniging en hebben organisatorisch al flinke stappen gezet. We zijn nu in de fase aangekomen dat we op technisch en sportief vlak verbeteringen willen doorvoeren. De aanstelling van een ervaren trainer als Job Landman is daar een voorbeeld van", licht voorzitter Henrie Janssen het besluit toe. Hij gaat verder: "Job is meer dan 20 jaar trainer van Bennekom 2 geweest en we zijn blij dat hij ons wil helpen om onze plannen tot uitvoering te brengen. Zijn ervaring, manier van denken en enthousiasme passen in ons plaatje. Hij heeft door de jaren heen aangetoond van elke mix spelers een hecht groepje te kunnen maken. En dat is wat we nodig hebben bij een vereniging als SC Valburg. We hebben beperkte middelen en het is dus belangrijk om een "wij-gevoel" te creëren, zodat we weer met plezier en beleving gaan voetballen. Dan komen de prestaties vanzelf".

Job Landman zal met SC Valburg dus de vijfde klasse in gaan. "De Technische Commissie is al een tijdje bezig met volgend seizoen. Nu we een trainer hebben kunnen we verder gaan bouwen. We zijn nog op zoek naar een verzorger en gaan in gesprek met de huidige leiders om te kijken op welke wijze we de begeleiding van het eerste elftal voor volgend seizoen gaan invullen. Daarnaast willen we de bestaande spelersgroep minimaal intact houden. Maar die is (te) smal en uitbreiding is noodzakelijk. We proberen dan ook om de spelersgroep zowel kwantitatief als kwalitatief uit te breiden. En met "een naam" en trainer als Job Landman denken we dat dit meer kans van slagen heeft."

Sunday, February 24, 2013 9:43:00 AM Categories: 1e nieuws