Jeugdtrainingen onder voorwaarden hervat

 Op 21 april maakte het kabinet dat het voor de jeugd mogelijk wordt om onder voorwaarden te gaan sporten. Dit juichen we als SC Valburg toe, maar dit vraagt ook creativiteit en aanpassingsvermogen.

Jeugdtrainingen alleen voor leden

Wij bieden onze jeugdleden de kans om vanaf woensdag 6 mei hun favoriete sport met leeftijdsgenoten te beoefenen. Hiervoor is het trainingsschema per 6 mei opgesteld. Het is de wens van de overheid dat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans krijgen om mee te doen. Dus ook niet-leden. Dit hebben we onderzocht, en het is voor ons organisatorisch helaas niet mogelijk om hier gehoor aan te geven. De trainingen zijn alleen toegankelijk voor jeugdleden.

Veiligheid en hygiëne

Voor trainingen gelden strikte richtlijnen voor trainers, sporters en ouders. Deze hebben we gebundeld in ons Protocol Verantwoord Sporten bij SC Valburg.

De algemene gezondheidsadviezen van het RIVM zijn tevens van kracht en staan in het document Veiligheid- en hygiënregels bij SC Valburg.

1,5 meter afstand houden

Jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar moeten ook tijdens de sportactiviteit 1,5 meter afstand houden. Voor die leeftijdsgroep gelden aanvullende regels. Die zijn verwerkt in het “Protocol Verantwoord Sporten bij SC Valburg”.

 

Naleving van de regels

Tijdens de trainingen houden onze vrijwilligers zelf toezicht op het naleven van de regels en het protocol. Sporters worden door de aanwezige begeleiders aangesproken wanneer zij de regels niet naleven. Daarnaast kunnen gemeentelijke handhavers aanwezig zijn en optreden bij excessen. Dat kan resulteren in boetes. De kantine, de kleedkamers en sanitaire voorzieningen (dus ook toiletten) zijn gesloten. Ook daar zal op worden toegezien en waar nodig handhavend tegen worden opgetreden.

Duur van de maatregelen

Alle maatregelen gelden in ieder geval tot 20 mei. Een week voor 20 mei vindt er weer een persconferentie plaats waarin vervolgstappen worden bekendgemaakt. Dit leidt mogelijk tot aanpassing van het protocol en de regels. Voor SC Valburg geldt dat het trainingsaanbod geldt tot en met juni. De laatste trainingsweek is week 26.

Vragen

We zien dat er nog veel vragen zijn. Met deze informatiebrief en bijlagen hopen wij op een aantal punten duidelijkheid te geven. In dit korte tijdsbestek blijven er vast vragen onbeantwoord. De gemeente Overbetuwe heeft een aantal veel gestelde vragen op hun website vermeld. Wij raden iedereen aan daar kennis van te nemen.

 

PROTOCOL VERANTWOORD SPORTEN TRAININGSSCHEMA PER 6 MEI 2020 VEILIGHEID- EN HYGIËNEREGELS

                       

 

 

 

 

 

 

Posted by © Web Beheer Tuesday, April 28, 2020 7:02 PM Categories: Instructie KNVB Mededeling Nieuws Nieuwsbrief
Copyright SC Valburg