Vanavond {Vrijdag 15 januari} stond er voor ons een vriendschappelijke wedstrijd in Nijmegen op het programma .
De wedstrijd ging in de eerste 15 min gelijk op. Er waren niet veel kansen maar wel mogelijkheden om de score te openen.
Het was Quick die de score opende en ons op een 1-0 achterstand bracht. Wij raakten door deze tegenvaller niet uit balans en bleven gewoon voetballen en zochten weer gewoon de aanval. Na ongeveer 30 min was het onze voorstopper Renske Van Dijk die Esther Jansen met een mooie steekpass vrij voor de goal bracht en beheerst de 1-1 op het scorebord bracht.
Na deze verdiende gelijkmaker gingen wij iets gecontroleerde voetballen en namen de 1-1 mee naar de rust.
In de 2e helft hadden wij meer controle over de wedstrijd en speelden op dat moment goed en gedisciplineerd voetbal.
Ik zag als Coach steeds meer spel momenten die ik ook op de training zie, maar ook de vrouwen van Quick konden een aardig potje voetballen. De spitsen waren erg gevaarlijk maar onze achterhoede stond als een huis.
Het middenveld kreeg steeds meer de overhand en brachten onze 3 spitsen steeds weer gevaarlijk in stelling.
Zij waren vanavond een ware plaag voor de verdediging van Quick en verstoorden steeds de opbouw.  Na 70 min viel uiteindelijk de verdiende 2e Goal. Het was nu Marina van Meel die rechtsbuiten Marlot Hoekzema met een mooie pass vanuit het middenveld in stelling bracht en laats genoemde aarzelde geen moment en schoot vanaf ongeveer 20 meter hard binnen. 1-2. Met nog ongeveer 15 min te spelen kregen wij nog een paar kleine kansjes op de 1-3 maar net naast en een goede keepster van Quick stond een 3e treffer in de weg. Na 90 minuten stond er een mooie en zeer verdiende 1-2 op het scorebord. Mede door de harde werklust en het goede voetbal hebben wij deze wedstrijd gewonnen.
Het is voor een Coach heerlijk om te zien wat deze dames in hun mars hebben . hard en goed trainen met een overigens zeer goede Training opkomst leid tot dit soort wedstrijden en biedt perspectief voor de toekomst.

 

Wednesday, January 20, 2016 9:26:00 AM Categories: Dames wedstrijdverslag