Zondag 19 april kwam koploper Elistha naar sportpark ’t Kasteel. Op paaszaterdag troffen beide teams ook, toen hield Elistha de 3 punten vrij onterecht in eigen huis. Ondanks het gemis van Chris, Lars en Wouter had trainer Job Landman een prima elftal neergezet.

Aan het begin van de wedstrijd had Elistha een licht overwicht. Voornamelijk door het spelen van lange ballen creëerden ze een aantal mogelijkheden die gelukkig niet benut werden. SC Valburg groeide in de wedstrijd en domineerde een deel van de eerste helft met goed combinatiespel. Helaas leidde dat alleen tot een afgekeurde goal van Ronald die (volgens de scheidsrechter) buitenspel zou hebben gestaan.

In de tweede helft ging SC Valburg verder met het goede spel van het laatste deel van de eerste helft. Na goed doorgaan van Job van de Logt bereikte Mark Houterman Luuk Jansen die van dichtbij binnen kon tikken, op dat moment zeker een verdiende voorsprong. Hierna werd het spel wat onrustiger. Elistha drong wat meer aan zonder dat het echt grote kansen kreeg. Na een niet gegevens penalty bejegende een speler van Elistha de verder niet slecht leidende scheidsrechter Wannet en kon met een rode kaart vertrekken. Toen even later de linksback van Elistha een schandalige overtreding maakte op Job van de Logt kwamen de gasten zelfs met 9 man te staan.

Helaas vergat SC Valburg daarna te voetballen en bracht zich meer en meer in de problemen. Slordig balverlies werd vervolgens 9 minuten voor tijd afgestraft door de Elistha aanvaller, 1-1. Hierna bloeide het spel enigszins dood en gebeurde er verder weinig meer. Een gelijkspel tegen de koploper is op zich geen slechte uitslag. Echter niet als deze een minuut of 20 met 2 man minder speelde….

Om maar positief te eindigen, sinds september is SC Valburg op eigen veld nog steeds ongeslagen en staat het op een keurige 5e plaats. Aanstaande donderdag om 19: 00 uur komt SC Oranje uit Arnhem op bezoek. We hopen dan uiteraard die ongeslagen status vol te houden.

Het schijnt nog niet uitverkocht te zijn dus kom donderdag allen naar ons mooie sportpark!

Posted by Sjors Stevens Wednesday, April 22, 2015 9:14:00 AM Categories: 1e nieuws