Zondag 4 april stond de belangrijke uitwedstrijd tegen WVW Weurt op het programma. Belangrijk omdat bij een zege de mannen van Job Landman WVW zowel in de strijd om de 4e plaats alsmede voor wat betreft de koppositie in de 2e periode konden achterhalen. Helaas mocht dit beiden niet zo zijn.

Ondanks een wat beter begin met een geweldige kans voor de thuisclub was het na een klein kwartier Luuk die fraai binnen kopte uit een corner van Chris en zo dus de 0-1 op het bord zette. Door deze goal begon SC Valburg ook steeds beter te spelen en kwam de thuisclub er nauwelijks meer uit. Het zag er goed uit tot de wedstrijd in een kleine 5 minuten een kentering kreeg….

Eerst floot de scheidsrechter na een vermeende overtreding van Eric (Peer) voor een penalty. Was het er één, daar waren twijfels over maar eens gegeven blijft meestal gegeven… Helaas werd deze actie dubbel bestraft doordat Peer hier ook nog eens een gele kaart voor kreeg. Vooral dat laatste was lichtelijk overdreven. De penalty werd keurig binnen geschoten waardoor de stand na een halfuur 1-1 was. Een paar minuten daarna was diezelfde Peer (de meest besproken man deze eerste helft) iets te laat en vloerde een aanvaller van de tegenpartij. Over deze kaart was helaas geen discussie mogelijk waardoor Peer er na een halfuur spelen met rood vanaf moest en SC Valburg dus met 10 man verder. In het restant van de eerste helft gebeurde verder weinig waardoor 1-1 dus de ruststad was.

In de tweede helft was het vooral WVW dat de aanval zocht. De 10 man van SC Valburg kwamen wat onder druk te staan maar tot een kans voor de thuisclub leidde dat niet. Met kansen voor Wouter en Ronald waren het eigenlijk de gasten die op voorsprong hadden moeten komen. Tot de 85e minuut bleef de stand nog steeds gelijk. Dit veranderde helaas toen een speler van WVW een vrije trap vanaf de zijkant van het veld van een meter of 28 met een aardige zwabber binnen schoot. In de laatste minuut scoorde de thuisclub nogmaals wat voor SC Valburg dus een 3-1 nederlaag betekende.

Helaas wel de complimenten maar niet de punten. Ondanks de nederlaag toch een redelijk gevoel richting de wedstrijd erna, de derby tegen SVHA.

Wednesday, May 6, 2015 9:21:00 PM Categories: 1e nieuws