*** Wedstrijdverslag ***

Zondag 14 februari toog SC Valburg naar de Groesbeekse dorpsgemeenschap “De Horst” alwaar  DVSG (Door Vrienden Sterk Groesbeek) onze tegenstander was in de tweede wedstrijd na de winterstop.  Hoewel de weersomstandigheden niet uitnodigend te noemen waren diende  de wedstrijd toch gespeeld te worden. DVSG beschikt overigens over een prima kunstgrasveld, zonder korfballijnen zoals onze vrienden in Ooij dat hadden.

Ook deze keer werd er op pad gegaan met een verre van complete spelersgroep. Erwin is nog steeds geblesseerd, Wilfred moest werken,  Luuk was ziek teruggekomen van vakantie, Lars is zelf net op vakantie gegaan en Pim dacht dat hij tijdens het skiën de zwarte piste aan kon. Helaas resulteerde dit in een gebroken sleutelbeen en is hij enige tijd uitgeschakeld, sterkte Pim ! Volgende keer toch maar gewoon de groene piste doen….  Deze afwezigen werden vervangen door Jan Krijnen en A-speler Bastiaan van der Horst.

Zoals wel vaker was de eerste grote kans voor DVSG. Door wat onoplettendheden kwam een speler van hun na 2 minuten al oog in oog met Frank te staan, deze laatste redde echter bekwaam. Hierna begon Valburg het heeft wat meer in handen te nemen en dat resulteerde na een minuut of 20 in de openingsgoal door Ronald Schouten die een voorzet van Jan van Noordenburg fraai binnen kopte. Na 33 minuten spelen kreeg Valburg weer een vrije trap. Ditmaal aan de zijkant van het veld op een meter of 40 afstand van de goal.  Jos ontfermde zich over de bal en schoot deze met een mooie boog direct in de goal. Waar menigeen uitging van een fout van de keeper van DVSG gaan wij ervan uit dat deze goal toch voornamelijk tot stand is gekomen door de goede traptechniek van Jos.  In het vervolg van de eerste helft waren er nog wat speldenprikjes over en weer waaruit verder niet meer gescoord werd.

De tweede helft begon als een kopie van de eerste, de eerste grote kans was voor DVSG maar Frank stond wederom zijn mannetje in de goal.  Na 6 minuten in pikte Ruben een afgeslagen bal op, aarzelde geen moment en schoot deze fraai vanaf een meter of 20 in het doel van DVSG wat dus de 0-3 betekende . Helaas bleef deze stand niet lang op het bord. Na een klein kwartier scoorde DVSG de aansluitingstreffer.  Hier bleef het niet bij want nadat Frank eerder last van zijn rug had gekregen wist hij een vrije trap niet klemvast te houden waardoor de thuisclub de score terug bracht tot 2-3. Helaas kon Frank hierna niet verder spelen en nam Ronald zijn plek onder de lat over. Ondanks 100 % kansen voor Tim en Mark sloeg het noodlot toch toe, DVSG wist de gelijkmaker achter Ronald in het doel te werken waardoor het van een 0-3 voorsprong opeens geheel onnodig  3-3 stond. Hierna volgden aan weerszijden nog enkele gevaarlijke uitvallen die door SC Valburg slecht uitgevoerd werden en door Ronald aan onze zijde goed gepareerd werden.

Waar iedereen zich zo langzamerhand wel begon neer te leggen bij een gelijkspel kreeg SC Valburg in de 95e minuut nog een corner. Nadat de bal wat bleef hangen in de 16 meter aarzelde Jos geen seconde en schoot hij deze strak en onhoudbaar tegen de touwen waardoor SC Valburg deze wedstrijd toch nog op het laatste moment naar zich toe wist te trekken.

 

 

Matchwinnaar Jos

 

Na nog één hachelijk moment voor onze goal vond de scheidsrechter het uiteindelijk genoeg geweest.  Na de onnodige nederlaag  tegen SVO werden er nu eindelijk weer de broodnodige 3 punten mee naar huis gesleept.

Hoewel we het ons zelf onnodig moeilijk hebben gemaakt en DVSG weer in de wedstrijd hebben laten komen door zelf de opgelegde kansen niet af te maken, heerste na afloop uiteraard tevredenheid over het eindresultaat.

 

Op 28 februari aanstaande speelt SC Valburg om 14:00 uur thuis tegen koploper MASV. Hopelijk tot dan !

Sunday, February 21, 2016 6:56:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag