*** wedstrijdverslag ***

Op deze zonnige zondag 13 maart moesten wij de op voorhand lastige wedstrijd spelen tegen de dames van Eldenia. De uitwedstrijd hadden wij in Elden met 5-0 verloren. Vandaag wilden wij laten zien dat ook wij een team hebben dat een aardig balletje kan trappen. Met de wetenschap dat de kracht van Eldenia in de voorhoede ligt hebben wij daar natuurlijk iets tegenover gesteld. Met een zeer aanvallend SC Valburg wilden wij Eldenia pijn doen.

We begonnen ook zeer sterk en gedisciplineerd aan de wedstrijd en hadden een licht overwicht. Na ongeveer 25 minuten spelen kwamen wij op een verdiende 1-0 voorsprong. Een mooie voorzet vanaf de rechterkant werd door de verdediging van eldenia verkeerd ingeschat en het was Yvonne Schouten-Janssen die de bal van dichtbij binnen schoot. Eldenia was enigszins verrast en speelde onzeker. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft was het weer Yvonne Schouten-Janssen die de bal aardig onder controle kreeg in het zestien meter gebied en kreeg uiteindelijk een fikse duw in de rug zodat de goed leidende scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Het was Marina van Meel die oog in oog kwam te staan met de goede keepster van Eldenia. Zij schoot de toegekende strafschop hard buiten bereik van de keepster. 2-0.  Met deze comfortabele voorsprong gingen wij de welverdiende rust in.

In de rust werd er gesproken over de eerste helft en gingen iets minder aanvallend spelen. Marina van Meel ging iets meer controlerend spelen. Eldenia werd in de tweede helft iets sterker en scoorden na 15 minuten de aansluitingstreffer. 2-1. Na dit doelpunt bleven wij zoeken naar de derde goal en die kwam er ook. Het was nu Esther Jansen die de verdediging van Eldenia de hielen liet zien en met een hard schot via de binnenkant van de paal de 3-1 op het scorebord bracht. Wij wisten dat wij ook met deze stand nog niet de 3 punten binnen hadden en geconcentreerd moesten blijven voetballen. Met nog 10 minuten spelen kregen wij een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel van eldenia. Het was Marina van Meel die achter de bal ging staan en met een fraaie trap verraste zij de keepster van eldenia . 4-1. Dit doelpunt zorgde voor rust en we wisten dat de 3 punten in valburg bleven. Met nog 2 minuten te spelen scoorde eldenia nog de 4-2 maar dat was meer voor de statistieken.

Er werd vandaag in alle linies goed en dominant gespeeld. Ook hadden wij vandaag een met Linda Leenders Janssen een goede keepster in het doel staan en ook de geblesseerde Jeanine Verbeek die gewoon als stand-in de hele wedstrijd reserve zit. Deze uitslag geeft natuurlijk vertrouwen in de komende wedstrijden. Deze overwinning kwam tot stand door de enorme Teamspirit. Hard werken met elkaar en voor elkaar leid tot succes. En als de trainer van een grote club als Eldenia na de wedstrijd naar je toe komt en zegt... wat hebben jullie een leuk en een goed voetballend team, dan hebben wij het goed voor elkaar met de vrouwen van SC Valburg.

Tuesday, March 15, 2016 7:48:00 PM Categories: Dames wedstrijdverslag