Na de nederlaag tegen WVW dus kans op eerherstel voor wat voor sommigen de wedstrijd van het jaar is, de derby tegen SVHA.  Met een, op wat kleine pijntjes na,  fitte groep en enkele jongens die hun vakantie er weer op hadden zitten een ruime keus dus voor trainer Job Landman.

Na 4 minuten had SC Valburg op voorsprong kunnen en moeten komen. Ware het niet dat op het slechte veld de bal net voordat Chris voor een leeg goal in kon schieten weg stuiterde, toch Chris ?  Gelukkig zat het ons na 8 minuten wel mee toen de keper van SVHA zo vriendelijk was om de bal tegen de doorjagende Wouter aan te schieten, 0-1 en dus een mooie vroege voorsprong.

Hierna had de thuisclub een licht overwicht maar kwam SC Valburg behalve een kopbal op de lat niet in gevaar. Zelf kreeg het de eerste helft ook niet bijster veel kansen maar ach,  0-1 zouden ook 3 punten zijn.

In de tweede helft drong SVHA aan maar net zoals de eerste helft was het vaak tot een meter of 20 voor de goal van SC Valburg, dus ook zonder echte kansen af te dwingen. Gelukkig was daar na 55 minuten spelen weer Luuk die de bal na een vrije trap van Peer op schitterende wijze binnen wist te koppen en zo SC Valburg op rozen zette, 0-2. Door de ruimte die de thuisclub weg gaf kregen Wouter, Mark en Luuk allen nog een 100 % kans om de score verder uit te bouwen maar helaas was de afwerking niet zorgvuldig genoeg.

Hierdoor bleef de thuisclub hoop houden en dwong het keeper Wilfred tot een uiterste redding om de bal nog net uit de goal te tikken. Hierna hielp SC Valburg de gastheer weer in de wedstrijd doordat Lars 10 minuten voor tijd een corner achter de kansloze Wilfred kopte.

De vreugde van SVHA was echter van korte duur want Wouter gooide, wederom met behulp van de keeper van SVHA, de wedstrijd in het slot door de 1-3 binnen te schieten. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en wist SC Valburg dus voor de 4e keer op rij deze derby te winnen. Een unicum voor (minimaal) de laatste 15 jaar en wat eenieder met een blauw hart betreft mogen nummer 5,6,7,8,9,10, 11, 12 etc ook volgen !

Volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen. Dan komt het Nijmeegse Kraijenhoff naar Sportpark ’t Kasteel. Na de 3-3 in de uitwedstrijd hebben we dus nog wat recht te zetten. Winst is nodig om de 5e plaats definitief in handen te krijgen en mocht er daarna nog wat volgen dan is dat mooi meegenomen.

Een mooie gelegenheid om met Moederdag er even uit te gaan. We hopen weer zoveel mogelijk mensen te begroeten. De wedstrijd zal om 14:00 uur beginnen, tot dan !

Wednesday, May 6, 2015 9:23:00 PM Categories: 1e nieuws