Na de afgelasting van afgelopen week kon de wedstrijd tegen het Maasbommelse DBV al gelijk ingehaald worden. Dit aangezien er deze zondag bekerwedstrijden op het programma stonden. Beide teams waren reeds in de poulefase uitgeschakeld.

Zoals vaker ging de wedstrijd in het begin redelijk gelijk op en had DBV geluk dat een afstandsschot van Jan Krijnen net over de kruising van hun doelman verdween.  Na een minuut of 8 spelen werd een uitstekende sliding van een Valburgse verdediger door de, zeer pietluttig leidende , scheidsrechter Benali geïnterpreteerd als een terugspeelbal. Een beslissing waar zowel de thuisclub als de gasten erg vreemd van opkeken. Met de vrije trap op 7 meter van de goal wist de speler van DBV wel raad en schoot deze hard in het dak van het doel, 0-1. Gelukkig raakte SC Valburg niet in paniek van deze snelle achterstand en profiteerde Erwin Bouwman na een kwartier spelen van een matige uittrap van de keeper van de gasten. Met een fraaie boog schoot hij van een kleine 30 meter de gelijkmaker binnen. Ondanks een enerverende eerste helft met kansen over en weer werd er voor rust niet meer gescoord waardoor beide teams met een 1-1 stand de kleedkamer op konden zoeken.

 

Ondanks het advies om toch vooral scherp aan de tweede helft te beginnen ging het helaas weer mis. Na 3 minuten wist de aanvaller van DBV wel raad met de vele ruimte die hij kreeg en schoot van dichtbij de 1-2 binnen.  Toen  10 minuten later wederom een speler van DBV alle ruimte kreeg in het 5 meter gebied en ongehinderd de 1-3 kon binnen koppen was de wedstrijd gespeeld. SC Valburg kwam er nauwelijks meer uit. Waar gehoopt werd op een snelle aansluitingstreffer werden er nauwelijks  nog kansen gecreëerd. De gasten bleken in de tweede helft toch een maatje te groot en dat resulteerde een kwartier voor tijd in de 1-4 eindstand.

Zeker op basis van de tweede helft een terechte uitslag. Had SC Valburg het spel van de eerste helft vol weten te houden dan had er wellicht meer ingezeten. 

Aankomende zondag kans op eerherstel. De uitwedstrijd tegen DSZ uit Boven Leeuwen zal om 14:30 uur beginnen. 

Wednesday, October 23, 2013 9:56:00 PM Categories: 1e nieuws