De uitwedstrijd tegen AAC-Olympia, de fusievereniging uit Horssen en Altforst-Appeltern was er één met twee gezichten waarbij SC Valburg aanspraak maakte op meer dan het uiteindelijk kreeg. Dit ten eerste door zelf in oude fouten te vervallen en ten tweede door een arbitrale blunder op een redelijk cruciaal moment in de wedstrijd.

Zoals vaker dit seizoen was de eerste grote kans voor SC Valburg, een vrije doortocht van Erwin Bouwman na 3 minuten spelen leverde geen doelpunt op wat eigenlijk toch wel had gemoeten. Het moeilijk scoren is toch een probleem dit jaar net als het te gemakkelijk weg geven van tegendoelpunten. Dit laatste gebeurde in de 8e en de 20e minuut waardoor de thuisploeg, geheel onnodig, op een 2-0 voorsprong kwam. Halverwege de eerste helft kreeg SC Valburg de grootste kans maar helaas schoot Jan Krijnen een terecht gegeven penalty niet goed in waardoor de keeper van de thuisclub makkelijk redding kon brengen. Nadat er rond de 30e minuut wederom sprake was van slecht verdedigen aan Valburgse zijde kwam de thuisclub gemakkelijk op 3-0 wat ook de ruststand was. Dit na een helft waarin de thuisclub iets beter was maar waar 3-0 toch enigszins geflatteerd was.

Na de thee was er een heel ander Valburg te zien, een Valburg dat zijn beste helft van het seizoen speelde. AAC-Olympia werd gelijk onder druk gezet en kwam nauwelijks meer van eigen helft af. Nadat er eerst een bal tegen de lat gewerkt werd profiteerde Erwin Bouwman iets later van een onoplettendheid in de defensie van de thuisclub. Hierna volgde er een aantal goede kansen voor SC Valburg waarbij het wachten was op de aansluitingstreffer. Die kwam er na een kwartier in de tweede helft, dacht iedereen… een prachtige volley van Jan Krijnen was onhoudbaar voor de keeper en waar iedereen al naar het midden liep besloot de grensrechter van de thuisclub dat hij de vlag niet voor niets in zijn handen had… waarbij er in dit geval absoluut geen sprake was van buitenspel wist deze onsportieve grensrechter de scheidsrechter hier toch van te overtuigen en dus werd deze fraaie treffer ten onrechte afgekeurd. Dit net op een moment dat de thuisclub aan het wankelen was kreeg het hulp uit onverwachte en onsportieve hoek. Het feit dat de scheidsrechter hierna toch aardig in het voordeel van SC Valburg begon te fluiten was misschien een signaal dat hij zijn eerdere beslissing toch wel in twijfel begon te trekken.

In het vervolg van de wedstrijd kregen beide ploegen nog enkele mogelijkheden maar zowel Barry Leenders (vervanger van de zieke Stan de Waard) als de keeper van AAC-Olympia hielden hun doel schoon zodat de eindstand 3-1 in het voordeel van de thuisclub werd. Een uitslag die Valburg totaal aan zichzelf te wijten had door het makkelijk weggeven van alle drie de tegendoelpunten en het niet maken van de eigen kansen. De tweede helft was het de bovenliggende partij en dat schept toch vertrouwen voor de volgende wedstrijden. Het pakken van punten zal op basis van de tweede helft toch niet lang uit kunnen blijven.

De eerste mogelijkheid hiertoe is aankomende zondag in de thuiswedstrijd tegen DBV uit Maasbommel. De wedstrijd begint om 14:00 uur dus komt dan allen naar Sportpark ’t Kasteel.

Sunday, October 6, 2013 8:48:00 PM Categories: 1e nieuws