Na het vrije weekend van vorige week dan nu eindelijk de eerste competitiewedstrijd van het eerste elftal van SC Valburg. We moesten op bezoek naar Ochten/Ijzendoorn waar Uchta de tegenstander was. Deze ploeg baarde opzien door in hun bekerpoule alle wedstrijden vrij eenvoudig te winnen en zo dus een ronde verder te gaan.

De thuisploeg beschikte over enkele gevaarlijke spelers en dat resulteerde na 7 minuten al in een 1-0 achterstand voor Valburg doordat de spits van de thuisploeg wat alerter was bij een voorzet dan de Valburgse verdedigers. Deze voorsprong duurde niet lang. Na een minuut of 20 kreeg Pim Weijs de bal op een meter of 20 van het vijandelijke doel en waar menigeen een voorzet verwachtte besloot Pim de bal onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek te krullen. De eerste competitiegoal was een feit en gelijk een fraaie ook! Helaas bleek de sterke Uchta-spits na 35 minuten weer alert voor de goal en zorgde ervoor dat de ruststand 2-1 in het voordeel van de thuisclub was.

De tweede helft had een andere wending kunnen krijgen ware het niet dat de Ochtense keeper al na twee minuten een fraaie vrije trap van Ruben van Cleef net uit de kruising wist te tikken. Ook Stan de Waard in het Valburgse doel liet zijn klasse zien door twee maal in 5 minuten in een 1 tegen 1 situatie de meerdere te zijn van een Ochtense aanvaller. Halverwege de tweede helft moest Stan echter voor de derde keer zijn meerdere erkennen in een speler van de thuisploeg en kort voor tijd werd de eindstand zelfs bepaald op 4-1 voor Uchta.

Een nederlaag waar weinig op af te dingen valt. De thuisploeg beschikte over een sterk team met enkele vrij balvaardige spelers. Het moet raar lopen wil dit team niet om de prijzen mee gaan doen. Valburg werkte hard maar dwong helaas te weinig kansen af om aanspraak te maken op een punt, laat staan een overwinning. Volgende week moet het dan maar gebeuren in de uitwedstrijd tegen Unitas’28 uit Wamel, deze wedstrijd zal beginnen om 14:30 uur.

Sunday, September 15, 2013 9:12:00 PM Categories: 1e nieuws