Zondag 10-05-’15 stond de laatste competitie wedstrijd tegen Krayenhoff op het programma. Er was voor ons nog een theoretische kans om de 2de periode te pakken. Hiervoor moest dan wel Elistha winnen bij WVW en wij hadden nog 5 doelpunten in te lopen op Elistha. De opdracht voor de wedstrijd was dus helder: met zoveel mogelijk doelpunten verschil winnen!!
Doordat er geen geblesseerde spelers waren en het tweede elftal vrij was, had onze trainer een lastige keuze met het samenstellen van de basis opstelling. Met de gedachte: aan een winnend elftal niets veranderen, stonden dezelfde spelers als tegen SVHA aan de aftrap.
Hoewel de opdracht voor iedereen duidelijk was, kwam dat in de eerste helft er niet echt uit. Er waren legio kansen om op voorsprong te komen, maar deze werden niet benut. Het leek wel of iedereen zenuwachtig was, er werden verwijten over en weer gemaakt, maar de ballen kwamen steeds niet aan. Uiteindelijk na ongeveer een half uur spelen wist Wouter een kans af te ronden 1-0. Na deze treffer werd het spel echter niet beter en dus was dit ook de ruststand.
In de rust werd Erwin gewisseld voor Mark, hierbij moet gezegd worden dat eigenlijk iedereen hiervoor in aanmerking kwam. Een donderspeech van onze trainer moest iedereen wakker schudden en motiveren voor een betere tweede helft. Het was inmiddels bij de andere wedstrijd 1-0 voor Elistha, dus wij hadden alles nog in eigen hand.
Met een goed gevoel gingen wij weer het veld op, er werden weer enkele goede kansen gecreëerd, maar de doelpunten bleven uit. Toen de tegenstander ook nog de 1-1 maakte, na slordig balverlies uit een ingooi van Valburg, werd het nog onrustiger in en om het veld. Maar uiteindelijk bleek het kwartje wel gevallen, want toen begon het te lopen. De 2-1 werd gemaakt, daarna ging het snel en liep de score op tot 7-1 voor Valburg. Wouter maakte er nog 2, dus 3 in totaal, Luuk 3 x en Jos Bierman 1 x.
De opdracht was volbracht, nu wachten op de einduitslag van de andere wedstrijd, waar het inmiddels 1-1 geworden was. Deze partij was nog niet afgelopen, en wij hoopten op nog een doelpuntje voor Elistha. Helaas bleef de stand ongewijzigd en zijn wij nu afhankelijk van de beslissingswedstrijd van a.s. donderdag. Mocht Elistha deze winnen, dan komen wij nog in de nacompetitie. Afwachten dus.
Ongeacht hoe dit afloopt kunnen we met z’n allen terug kijken op een prima seizoen, met een mooie 5de plaats tot gevolg. Ik wil een ieder die hieraan heeft bijgedragen hartelijk bedanken!!! Wordt mogelijk nog vervolgd en anders graag tot volgend seizoen.

Begeleiding Valburg 1

Wednesday, May 13, 2015 11:45:00 AM Categories: 1e nieuws