*** Wedstrijdverslag ***

Afgelopen zondag moesten we aantreden tegen Edesche Boys. Een pot die gewonnen moest worden om aansluiting te krijgen bij de (sub)top. Onze eerste keeper Wilfred Jansen kon er vanwege zijn werk niet bij zijn, maar ook was hij donderdag geblesseerd geraakt aan zijn knie. We hopen dat het meevalt, maar het ziet er niet goed uit. Hij werd vervangen door Frank Schoenmaker. Chris van Tongeren was er na een blessure weer bij om in te vallen, Mark Houterman begon weer in de basis na zijn blessure. 

De eerste helft ging redelijk gelijk op, in de 35ste minuut kwam Valburg op voorsprong door alweer Wouter Meijs, maar 2 minuten later was het alweer 1-1. Onze trainer Job Landman gaf in de rust ook aan dat er een tandje bij moest, anders konden we wel eens met lege handen komen staan. 

De tweede helft was maar amper bezig toen er werd gefloten voor een overtreding gemaakt door Wouter Meijs. Hij had er zelf het meeste last van en bleef liggen. Terwijl enkele spelers van de tegenstander er op wezen dat er een blessure was, werd de vrije trap toch snel genomen. Voor de spelers van Valburg wisten wat er aan de hand was, lag de bal er al in 1-2. Ondanks de protesten vanaf de kant en uit het veld werd de treffer goedgekeurd. Je kunt het onsportief van Ede of onoplettend van ons noemen, maar het feit was daar. 

Er moest dus uit een ander vaatje getapt worden en na 10 minuten werden Jan van Noordenburg  en Ronald Schouten gewisseld voor Tim Maassen en Chris van Tongeren. Hopende op nieuwe impulsen gingen we er weer vol voor. Het duurde een kwartier en toen maakte Chris de 2-2. Maar toch kwamen we weer achter 2-3. De oorzaak was een verkeerde terugspeelbal, de tegenstander kwam hierdoor 1 op 1 met Frank, onze keeper, die in eerste instantie nog een goede redding had. Maar de rebound ging er alsnog in. Het zat dus niet echt mee. Er werd wel hard gewerkt, maar ons spel was nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Met hangen en wurgen kon Tim Maassen in de 80ste minuut toch nog de 3-3 aan laten tekenen. 

In de tussentijd was ook Lars Paul nog geblesseerd uit gevallen, hij werd prima vervangen  door Paul Biersma, die ook al een wedstrijd met het 2de in zijn benen had. Al met al valt niemand wat te verwijten, maar we hopen dat we toch weer in ons goede spel van vorig seizoen zullen komen. Maar als we allemaal hard blijven werken zal het spel echt nog gaan verbeteren. 

A.s. zondag zijn we vrij en de week erna, 01-11-’15, staat de uitwedstrijd tegen Arnhemia op het programma. Wanneer u in de gelegenheid bent, zien wij u graag daar. Uw steun is van harte welkom.

 

Leiding Valburg 1

Friday, October 23, 2015 9:01:00 PM Categories: 1e wedstrijdverslag