Op zondag 1 september stond de eerste wedstrijd van SC Valburg 2 op het programma. Of zeg maar SC Valburg 2.0. Want het tweede team van SC Valburg heeft een ware metamorfose ondergaan. Enkele veranderingen op een rijtje: er wordt niet meer op zaterdagmiddag gespeeld, maar op zondagochtend (en dat is vroeg). De spelers maken onderdeel uit van de selectie van SC Valburg die uit ca. 35 spelers bestaat en op dinsdag en donderdag traint. In vergelijking met vorig(end) jaar bestaat het team  grotendeels uit nieuwe spelers (gemiddelde leeftijd van de wedstrijdselectie was 23,3 jaar!)  en is ook de begeleiding (Henrie, Andre, Bjorn en  Jan; gemiddelde leeftijd 38,5 jaar met dank aan Jan) gewijzigd.

 

Maar goed, CHRC 3 (die komen uit Renkum John) kwam op bezoek. Een bekerwedstrijd. CHRC blijkt overigens uit te komen in de reserve 6e klasse, waar SC Valburg 2 in de 7e klasse gaat spelen. Zoals gezegd: SC Valburg 2 is nieuw op zondag, dus onderaan beginnen…

 

Was er dan niks hetzelfde? Jawel. In verband met vakanties, blessures door de verrichte trainingsarbeid en geboorteperikelen (gefeliciteerd Barry en Linda!), kampten we met een spelerskrapte. Maar met 13 spelers moest het toch lukken. Roeland was zo vriendelijk om de hele zondag op te offeren door zowel bij SC Valburg 2 als SC Valburg 1 van de partij te zijn. En niet onverdienstelijk overigens (zie verslag SC Valburg 1 tegen RKSV Driel 1).

 

De wedstrijd begon om iets voor 11 en stond onder leiding van Andre van Ginkel. Direct bleek dat de tegenstander technisch beter was. Maar goed, het is geen zaalvoetbal, dus dat zegt niks. Kansen genoeg, toch? Ja inderdaad, maar de meeste kansen waren voor de tegenstander en dat resulteerde in een 0-3 ruststand. Valburg kreeg ook diverse kansen, maar verder dan een vlammend schot op de paal van Olivier kwam het niet.

 

0-3 in de eerste wedstrijd op zondag, da’s effe slikken, de schade beperkt houden dan maar… Maar de begeleiding zag dat anders. Henrie husselde wat met de opstelling, gaf aan hoe er de 2e helft gespeeld moest worden, dat er zeker geen paniek was en dat er wellicht nog wat moois kon gebeuren, want zo goed waren die mannen echt niet hoor… Dus met nieuwe moed en zelfvertrouwen begonnen de jongens aan de 2e helft. Na precies 45 seconden stond er 0-4 op het scorebord. En 5 minuten later mocht CHRC vanaf de penaltystip aanleggen voor 0-5. Paniek? Nee! Het startsein voor de ommekeer... Guus (die de 2e helft keepte) stopte de pingel: klemvast. Het voetballen kon beginnen. Valburg werd steeds beter, creëerde steeds meer kansen, dus dat kon niet lang meer duren… En inderdaad, de doelpunten kwamen. Olivier, Chris, Marco en Thomas scoorden… Toch een puntje? Nee, er waren immers nog 5 minuten te gaan. Inmiddels was heel Valburg wakker, want onder bezielende leiding (en geschreeuw) van gelegenheids-laatste-man (?) Budje ging Valburg door. Alles of niets dan maar, met dank aan de verrichte trainingsarbeid in augustus. In de laatste minuut ontsnapte Chris aan de aandacht van de verdedigers en ging vanaf de middellijn alleen op de keeper af en… hij schoot tegen de keeper aan... maar daar was Olivier (weer) en die pikte de bal op, omspeelde een verdediger en knalde de bal hard tegen de netten… 5-4 eindstand. Dus met de mentale veerkracht zit het wel goed deze competitie. Maar komende week eerst voor de beker op bezoek bij Uchta 2 (donderdag 5-9) en SVHA 4 (zondag 8-9).

Tuesday, September 3, 2013 9:47:00 PM Categories: 2e nieuws