VALBURG – Zaterdag 08 maart 2014 moest de B1 van SC Valburg thuis voetballen tegen ESA B6. Het was heerlijk voetbalweer ook voor de kijkende supporters.

In de 1e helft was het de ploeg van ESA die het spel maakte en dit resulteerde in de 5e minuut in een doelpunt. Gelukkig wist Remi Brunink 2 minuten later de gelijkmaker te scoren. Daarna had het Valburgse team het moeilijk, ze wisten elkaar niet te vinden en ESA profiteerde hier rijkelijk van. Ze scoorden de 1-2, de 1-3, de 1-4 en zelfs de 1-5. Gelukkig werd het leed verzacht door Boy van Kleef, die de achterstand, net voordat het fluitsignaal van de scheidrechter klonk, terugbracht naar 2-5.

De rust had de Valburgse spelers goed gedaan en in de 2e helft kwam ESA niet meer aan de bak en de Valburgse keeper had nagenoeg niets te doen. Na een overtreding in het strafschopgebied op Remi Brunink, legde de scheidsrechter de bal op de stip. Daan Jansen schoot de bal koelbloedig binnen.

Drie minuten voor tijd was het wederom Daan Jansen die de achterstand verkleinde naar 4-5. De spelers van Valburg hadden haast en roken dat er nog wel een gelijkspel uit deze wedstrijd te halen viel.

In de laatste minuut van de wedstrijd ging het helaas mis, na een stevig duel, raakte de keeper van ESA geblesseerd en het leek zo ernstig te zijn dat er zelfs een ambulance aan te pas moest komen.

Gelukkig kon de ambulance een uur later weer zonder speler vertrekken en leek alles mee te vallen.

SC Valburg B1 - ESA B6

Saturday, March 8, 2014 9:41:00 PM Categories: B1 jeugd nieuws