Een van de aardigste songs uit de Top 2000 is van Joe Jackson. Hij bezingt in 'Be My Number Two' interessante aspecten van het nummer twee zijn. Relativerend concludeert hij dat het niet meevalt altijd voor de nummer 1 te gaan. En dat maakt hem en de song extra sympathiek. Nummers 1 zijn vaak uitslovers. Second best is veel interessanter. Op de weg naar succes zien zij de zijweggetjes en de menselijke maat. Niet alles wordt opzij gezet voor het heilige moeten, er is ruimte voor genieten en voor die ander die ook onderweg is.

kinderwagenVoetbal is voor jonge voetbalmoeders een aardige nummer 2, het voetbal staat niet meer op nummer 1 als er uit je bolle 'balbuik' na negen maanden een babytje is gerold...

Uw stukjesschrijver denkt daar aan als hij op 't Kasteel onbeheerd en onbemand de kinderwagen van deze foto ziet staan. De moeder is een van de sterkhouders van voorheen Dames1, sinds een tijdje volgens de KNVB Vrouwen1. Maar nu zit ze met haar kindje, waarschijnlijk het jongste lid van de kasteelclub, in de dug out en kijkt ze naar haar team.

Het is een decemberse zondagochtend in Valburg, de kerstbaby komt eraan, het is koud en winderig. Het eerste team zal niet voetballen omdat het veld van de tegenstander is afgekeurd. Zodoende is de wedstrijd Vrouwen 1 versus GHRC 2 de laatste wedstrijd die in onze clubkleuren blauw-wit wordt gespeeld in 2013. De drie punten hebben dezelfde kleur: VR 1 wint met 4-0 van goedwillende ploeteraars uit Renkum.

Terwijl de wind ook nog eens druppels aanvoert bedenkt uw scribent dat het toch goed toeven is langs de lijn bij Vrouwen1. Eigenlijk is dit team het echte SC Valburg 1. Het team geeft wekelijks een goed visitekaartje af in de regio. Waar Heren1 nog wel eens ( ...) minder succesvol is in het verdedigen van de goede naam, moet de club blij zijn met 'Valburgse vrouwenpower'. Okay, ze winnen niet alles en het zit wel eens een beetje tegen maar toch.

Waar Vrouwen1 speelt is er geen toeschouwer die zich verveelt.

En dan, dan ... raken de dames een voor een zwanger en verhuist het voetballen voor deze speelsters naar de tweede plaats. De baby staat na 9 maanden op 1. Vanwege geestelijke en lichamelijke redenen wordt de bal de bal gelaten. Er wordt er een tijdje niet gevoetbald. Uw letterdienaar weet dat deze 'one' kindertjes toekomstige leden zijn van onze club. SC Valburg moet het een tijdje zonder deze voetbalvrouwen stellen maar als de navelstreng is doorgeknipt, de moederkoek op is en de eerste stapjes zijn gemaakt....binnenkort bij de F'jes te bewonderen. One!

De buik was rond, de bal is rond, de cirkel is rond.....

1-http://www.youtube.com/watch?v=84oFRfzz57w

2-http://www.youtube.com/watch?v=ftjEcrrf7r0

Floris J.

Wednesday, December 25, 2013 2:49:00 PM Categories: column