vanaf vrijdag 27 september op sportpark ‘t Kasteel

Voetbalvereniging SC Valburg start dit seizoen met een voetbalschool onder leiding van Ruud Makaay. Sportpark ‘t Kasteel, thuishaven van SC Valburg, biedt de komende maanden onderdak aan de voetbalschool van de scout bij N.E.C. en vader van ex-international Roy Makaay.

 

Opzet voetbalschool

Tijdens de trainingen werken de spelers aan hun techniek: het kappen, draaien, dribbelen en drijven. Maar ook het aanleren van diverse passeer- en schijnbewegingen zijn onderdeel van de trainingen, die onder leiding staan van 3 gediplomeerde trainers. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan tactische vaardigheden en zelfbewustwording van de spelers. Ook is er speciale aandacht voor de keepers, en wordt er een aparte keeperstraining verzorgd.

 

De trainers maken duidelijk waarom deelname interessant is: “Wereldsterren bij topclubs maken zichzelf nog beter door gerichte techniektraining. Wij gebruiken oefeningen die uitdagend, vernieuwend en leuk zijn. Wij kijken heel gericht naar waar spelers hun techniek kunnen verbeteren, zodat ze nog meer kunnen en nog meer plezier hebben. En je hoeft niet goed te kunnen voetballen om deel te mogen nemen aan de voetbalschool. Dat is een misverstand. Juist beginnende voetballers proberen we de basisprincipes van het voetbalspel bij te brengen”.

 

Voor wie?

De voetbalschool is niet alleen voor de jeugdleden van SC Valburg. Ook leden van andere verenigingen kunnen zich opgeven. Maar ook als je (nog) geen lid bent van een voetbalvereniging ben je van harte welkom. Iedereen kan deelnemen. Jongens en meisjes!

 

Wanneer

De voetbalschool start op vrijdag 27 september op Sportpark ’t Kasteel, Stationsstraat 30 te Valburg.

De voetbalschool bestaat uit 15 trainingen (+ 1 welkomsttraining) verdeeld over het gehele voetbalseizoen, waarbij het uitgangspunt is dat er 8 trainingen voor, en 8 trainingen na de winterstop plaatsvinden. De trainingen worden gehouden op vrijdagmiddag van 16.15 uur tot 17.45 uur. De specifieke keeperstrainingen vinden plaats van 16.30 uur tot 17.15 uur.

 

Kosten

De kosten voor deelname aan de voetbalschool (15 trainingen + 1 welkomsttraining) bedragen €75 per persoon.

 

Aanmelden

Heb je interesse? Meld je dan aan bij de technische commissie van SC Valburg via tc@scvalburg.nl. Opgeven kan tot en met vrijdag 20 september.

Sunday, September 15, 2013 9:14:00 PM Categories: jeugd nieuws