6541CW
NIJMEGEN
tel. 024-3770754

Door Pierre Peperkamp.

Op het zonovergoten sportpark van Blauw Wit in Nijmegen mochten we proberen om de wedstrijd van afgelopen week een goed vervolg te geven. Die tweede helft zou een boost moeten geven aangezien we het met dezelfde spelers konden laten zien. Ook deze wedstrijd deden Jesper Huisman en Robin Schollink weer met ons mee, aangevuld met Jop Gerritsen. Dit was nodig omdat we maar 12 eigen spelers tot onze beschikking hadden want Tess was verhinderd, Kim gestopt en Ante geblesseerd. Laatstgenoemde was wel meegereisd en wilde wel grensrechter zijn om zo toch betrokken te zijn en te coachen vanaf de andere kant van het veld.

Over de wedstrijd kunnen we heel kort zijn; het werd een totale off-day. Niks lukte en de energie en wilskracht die een week eerder nog volop aanwezig was, was vanmiddag ver te zoeken. Op het veld liepen we als kippen zonder kop rond, zoekend naar enige vorm of een doelkans, maar het was hopeloos. De tegenstander was overal een stapje eerder en speelden zich makkelijk vrij. We werden aan alle kanten vastgezet en daardoor overlopen, zodat we niet aan spelen toekwamen. Er zaten 4 wisselspelers op de bank en in de rust, die we al met 9-0 in gingen, waren er 2 spelers met dusdanige fysieke klachten dat die al mochten douchen omdat ze te geblesseerd waren om door te gaan. Hopelijk zijn Wiebe en Jari gauw weer hersteld, maar voor vandaag waren ze klaar.

Aan het begin van de tweede helft sloop er iets meer werklust en gif in de ploeg, maar ook de irritatie en teleurstelling nam toe. We hebben zelfs ongeveer 5 minuten op de helft van de tegenstander mogen bivakkeren, maar helaas was een doelpunt ons niet gegund. Vervolgens viel ook Tigo uit met een pijnlijke knie en Robin met een voet vol blaren. Het laatste kwartier waren er dan ook geen wissels meer over. In het restant raakten Kelt en Sam ook nog eens geblesseerd aan respectievelijk nek en enkel, maar zij speelden de wedstrijd op karakter uit. Het maakte op dat moment ook niet meer uit, al waren ze gestopt. De wedstrijd was gespeeld en het mocht vanmiddag niet baten. Het zat er gewoon niet in en daar baalden de spelers nog het meeste van. Soms zijn er gewoon van die dagen dat je wel wilt, maar niks lukt en hoe je ook je best doet, het valt niet om te draaien. Deze dag moeten we dan ook maar gauw vergeten. Ook hiervan moeten we leren dat als het tegenzit, dan is er inzet en werklust en misschien een beetje geluk nodig om toch proberen die negatieve spiraal om te draaien. Vandaag lukte dat niet, maar over 2 weken zal in de volgende wedstrijd blijken of we dit lesje geleerd hebben.