7321MG
APELDOORN
tel. 055-3666472

Door Pierre Peperkamp :Daags na de storm Eunice was het onze beurt om stormachtig te keer te gaan en het net te doen bollen tegen WSV uit Apeldoorn. Gelukkig was het droog en stond er een acceptabel briesje, maar het voelde toch niet echt aangenaam. Er waren weer een paar afzeggers en geblesseerden (Kim, Freek, Tigo, Lars en Janne) maar het tweede hoefde niet te voetballen dus werden Jop, Jesper en Robin opgetrommeld om met ons het Valburgs blauw te verdedigen. Bedankt weer en fijn om te weten dat jullie dat graag met en voor ons doen.

Het voetbalterrein van WSV bleek een heus sportcomplex te zijn en de club zelf bestond uit een ruim assortiment aan elftallen. We moesten bijvoorbeeld een kleedkamer in waar nog kleren hingen van jongens die nog aan het voetballen waren, we moesten warmlopen op een leeg veld met nog 2 teams en ons veld was nog bezet door 2 elftallen die nog met hun wedstrijd bezig waren. Nadat zij klaar waren, hadden we nog 5 minuten  voor de scheidsrechter floot om te beginnen. Beetje chaotisch maar ook dat heeft uiteindelijk zijn charmes. Maar we gingen van start in een andere opstelling dan dat we gewend waren. De groep had afgelopen woensdag voor de training aangegeven dat ze graag 4-3-3 wilden spelen omdat dan de veldbezetting beter was en er meer wisselmogelijkheden waren. Ook was het voor sommigen dan duidelijker waar ze moesten staan en wat ze moesten doen in het veld. Daar was in de eerste helft weinig van te merken helaas. Misschien moesten ze nog wennen maar grossieren in foute passes heeft niks te maken met de opstelling. Er ging veel mis maar er waren ook pluspunten: het coachen naar elkaar toe. De hele wedstrijd waren ze naar elkaar aan het roepen, aanwijzingen geven en waarschuwen als er een tegenstander in de buurt kwam. Maar op positioneel gebied valt er nog wel wat winst te halen want in de eerste 45 minuten gaven we de doelpunten te gemakkelijk weg en konden we Robin of Jop te weinig in stelling brengen zodat we gingen rusten met een 5-0 achterstand.

In de kleedkamer moesten de puntjes op de i gezet worden en werd er aangegeven wat er mis ging en ook wat er wel goed gedaan werd. Conclusie was dat de passes simpeler moesten en dat we beter positie moesten kiezen ten opzichte van de tegenstander zodat we minder achter ze aan hoefden te lopen. Aanvankelijk lukte dat niet zo goed en maakten de gastheren al gauw de 6-0, maar van lieverlee begon het beter te lopen en aan inzet geen gebrek. We werden wat slimmer en de tegenstander kreeg meer moeite om kansen te creëren. Tussendoor viel er nog wel een doelpunt maar kwamen wij ook vaker op de helft van de tegenpartij. En dat resulteerde in de fantastische 8-1 van Robin. Hij kreeg de bal op bijna 25 meter afstand van het doel en ondanks de tegenwind lobde hij de bal strak onder de lat over de de keeper die te ver van de lijn af stond. Godzijdank waren we van die hatelijke nul af en dat op werkelijk wonderschone wijze. In het restant van de wedstrijd scoorden zij nog éénmaal waardoor we ook nog eens niet in de dubbele cijfers terecht kwamen. Dat was erg lang geleden en we vierden het eindsignaal bijna als een overwinning. Net op tijd waren we klaar want daarna gingen de hemelsluizen open en konden wij voldaan naar huis. Op basis van de tweede helft waren er mooie lichtpuntjes en petje af voor het team dat hier keihard met zijn allen voor heeft geknokt en kregen wat ze verdienden.