4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 13

Stationsstraat 30
6675AW
VALBURG
tel. 0488-431358

Vandaag DE wedstrijd van de 1ste fase van dit bekerseizoen. Dodewaard kwam op bezoek bij ons op het Kasteel. De nr 1 in de stand tegen de nr 2 (wij dus) beide teams met het volle aantal punten alleen hadden zij een net iets beter doelsaldo. Winst was dus noodzakelijk om door te gaan in de bekercompetitie. Met een voor ons ongebruikelijke 4-4-2 opstelling werd er gestart. Direct vanaf het begin werd Dodewaard onder druk gezet. Met als resultaat dat na een minuut of 5 Ties de 1-0 netjes binnenschoot. En na een 10 minuten was het Mohammed die zelf de voorsprong verdubbelde met zijn 2-0. Vervolgens lieten we Dodewaard weer in de wedstrijd komen door dat de druk op de bal verminderde. En was het dan ook Dodewaard die de aansluiting vond in de 2-1. Hierna gingen de koppies van die blauwen onnodig hangen. Dodewaard rook bloed en kwam langszij. Nu werd er gemopperd op elkaar en maakte Dodewaard hier gebruik van en was het erop en erover de 2-3 lag jammer genoeg achter de fanatiek en goed meedoende Damian. Nu werd er beschuldigend naar elkaar gewezen en waren we de weg kwijt met als gevolg dat de 2-0 voorsprong werd veranderd in de 2-4 achterstand.  Gelukkig kwam de rust nu precies op tijd. In de rust de motivatie weer op peil gebracht en enkele verbeterpunten aangegeven  hebbende werd met alle neuzen in de zelfde richting het veld betreden voor de 2de helft. Net als de eerste helft direct Dodewaard weer onder druk gezet en ook dit net als de eerste helft leidde tot de snelle aansluing 4-3 van Marius. Dit gaf moed e  de druk op de tegenstander werd vergroot. Nu kon Dion goed doorgaan en de 4 de binnen werken  Helaas was er door de grensrechter in een voorgaande actie buitenspel

geconstateerd dus bleef het 3-4. Gelukkig bleef dit niet in de jongens hun hoofd hangen en werd er fel door gevochten.  Nu was het Chad die dan toch de gelijkmaker op het scorebord wist te krijgen met zijn doelpunt. Maarja een gelijkspel zou op basis van doelsaldo nog een tweede plaats betekenen. Dus gas erop en naar voren met het gevaar van tegen een tegen goal aan te lopen.  De vrije trap van Jurre W  genomen vanaf het middenveld werd door iedereen gemist inclusief hun keeper en zo wed de 2-4  achterstand weer omgebogen naar een 5-4 voorsprong. En omdat de beide teams gelijkwaardig waren betekende dit nog niks het kon nog alle kanten op. Met nog een minuut of 8 te spelen was het billenknijpend spannend.  Toen kwam Floris in actie en die zetten een mooie solo neer en scoorde de bevrijdende 6-4. Als gevolg van enkele blessure behandelingen stond de klok al even op 35 minuten toen Dodewaard nogmaals doel trof voor de 6-5. Maar nu was de aftrap zo n beetje de laatst handeling van deze wedstrijd. Een mooie pot voetbal die met doorzettingsvermogen en met wilskracht tot een heel mooi resultaat leidde. Gefeliciteerd mannen.