Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Werklust

Werklust

RKSV Driel 4

8 - 1

SC Valburg 3JM

Competitie

6e klasse 16

Datum

9 oktober 2021 15:30

Scheidsrechter

J.H. van Zadelhoff

Accommodatie

Sportpark Driel
Dorpsstraat 13
6665CB
DRIEL
tel. 026-4742185

Door Pierre Peperkamp. Zonder de afwezige coach maar onder de bezielende leiding van invalcoaches Bart van Leur en Ingeborg Spieksma, werd er afgetrapt met een andere opstelling. Er was overgegaan van een 4-3-3 naar een 4-4-2 systeem om meer grip en druk op het middenveld te krijgen. Dat was mogelijk aangezien er een jongen bijgekomen was die we nog kenden van de jo19, namelijk Janne van de Werf. Zo ontstond er een blok met 4 flinke jongens in het midden (Wiebe, Tigo, Janne en Ante), 2 felle backs (Justin en Fleur), 2 snelle buitenspelers (Kim en Lisa), 2 gevaarlijke spitsen (Robin en Lars) en een weergaloze keeper (Freek). Helaas waren sommigen afwezig (Tess, Bob, Jari en Kelt) en waren er daardoor maar 3 wissels (Silke, Wies en Sam). Gaandeweg de eerste helft was duidelijk dat ze er voor gingen vandaag. Ze hadden de juiste instelling om voor elkaar te knokken en met een goed resultaat van het veld te stappen. De afgelopen weken waren besteed om met elkaar door te praten wat er eventueel beter of anders moest en vandaag was er veel zichtbaar van de gemaakte afspraken. Natuurlijk kun je niet meteen verwachten dat alles vlekkeloos verloopt, maar vandaag kregen ze loon naar werken. De tegenstander werd vastgezet of opgejaagd zodat zij fouten begonnen te maken en zelf kregen we ook een paar mooie kansen maar het zat ons niet mee. De kleedkamers werden dan ook opgezocht met een 3-0 voorsprong van de gastheren.

Onbekend met wat er in de thee zat, begon de tweede helft rommelig. Het leek wel of de manier van voetballen even vergeten was en een kwartier lang renden ze als een kip zonder kop over het veld en werden posities verlaten en niet overgenomen. Maar goed, vreemd genoeg begonnen ze hierna wel weer beter te ballen en dat resulteerde in een penalty voor ons nadat Robin was neergelegd. Hilarisch om te zien dat Robin en Ante de penalty allebei wilden nemen, maar na het spelletje steen, papier, schaar was het onze aanvoerder Ante die mocht aanleggen en de bal in eerste instantie miste maar hem in de rebound zo allememachies hard in schoot alsof alle opgekropte frustratie er uit moest. Zelfs een afstandsschot onderkant lat die door een VAR zeker was goedgekeurd was ons niet gegund en werd niet als doelpunt toegekend. Als klap op de vuurpijl kregen zij ook nog een penalty doordat een bal tegen de arm van Ante werd aangeschoten terwijl hij ze strak langs het lichaam had. Moet hij ze er af hakken of zo? Ook Fleur maakte in woord en gebaar duidelijk dat ze het niet eens was met deze beslissing en ontsnapte aan geel. Fijn, zo’n scheids die zijn egootje moest oppoetsen…. Het mocht de pret niet drukken en ze zijn onder de dubbele cijfers gebleven en dat op zich is al een pluspunt.

Na afloop was er nog wel wat discussie of het nou 7-1 of 8-1 was, maar uiteindelijk beslist de scheidsrechter hoe die het vastlegt en dat werd in ons nadeel, ondanks dat de meeste mensen zeiden dat het er maar 7 waren. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen…. De complimenten gaan dan ook uit naar het team dat onder fantastische weersomstandigheden een goede pot op de mat hebben gelegd en de juiste mentaliteit hebben getoond. Voetbal gaat om details en we blijven ermee doorgaan om juist de dingetjes die beter moeten ook daadwerkelijk beter maken. We mogen trots zijn op deze jongelui die er hard voor werken om iets moois neer te zetten en wat een genot om te zien hoe ze met elkaar omgaan en ook echt als een team fungeren. Als we voor elkaar gaan krijgen dat we alles nog beter op elkaar kunnen afstemmen, staan ons nog mooie dingen te wachten in de toekomst, Daar zijn we van overtuigd.

Onze dank gaat nogmaals uit naar de invalcoaches en ook grensrechter Eelke van de Werf, die er mede verantwoordelijk voor zijn dat we deze partij konden afwerken en die het in goede banen hebben geleid. Volgende week zijn we een weekendje vrij, maar daarna komen we ijzersterk terug.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!