Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Het mag in de krant

Het mag in de krant

SC Valburg 3JM

0 - 15

SDOO 3

Competitie

6e klasse 16

Datum

30 oktober 2021 13:00

Scheidsrechter

H. van Meel

Accommodatie

Sportpark 't Kasteel
Stationsstraat 30
6675AW
VALBURG
tel. 0488-431358

Door Pierre Peperkamp. 

Traktatie: Lars

Het begint een herhaling te worden van de voorgaande wedstrijden, maar weer beginnen we aardig aan de wedstrijd. Ze hadden er na 2 weken weer zin in en er stonden 11 gedreven spelers aan de aftrap. Helaas begon de ellende al na 5 minuten met Kelt die met een hamstringblessure kon gaan douchen en weer een klein poosje later viel Tigo uit doordat hij door zijn knie zakte en ook niet meer terug kon keren omdat wij geen risico met hem wilden nemen om het niet erger te maken. Er moesten dus noodmaatregelen genomen worden die niet ingecalculeerd waren. Nou moet er wel eerlijkheidshalve gemeld worden dat er geen spelers zijn die klagen als ze op een andere positie moeten spelen die ze niet gewend zijn, maar zich wel onwennig aan die taak kwijten. Na deze omzettingen viel dan ook al snel de eerste tegentreffer omdat ze even moesten wennen aan deze vroege tegenslag. Ook de 0-2 viel pas een kleine 10 minuten later omdat ze het goed oppikten. Daarna was het hek van de dam en liepen de gasten uit naar 0-9 met de rust. Het was om moedeloos van te worden. Het zat ook niet mee. Een eigen doelpunt, een paar persoonlijke fouten die meteen worden afgestraft en balletjes die net niet goed vallen.

In de rust werd er door iedereen aangestipt dat het positiespel beter moet om de ruimte tussen de linies kleiner te houden zodat de tegenstander minder makkelijk aan voetballen toe kan komen, maar ook dat onderling posities moeten worden overgenomen. Dat was de conclusie op basis van het vertoonde spel in de eerste 45 minuten. En met die instelling werd er afgetrapt voor de tweede helft. Gaandeweg zag je wel dat dat ook aardig werd opgepikt. Met positiewisselingen probeerden we er toch nog wat van te maken. Met Lars en zelfs Freek in de spits liep het nog best aardig en de doelpunten die we nog tegen kregen waren ook meer verspreid, waardoor het leek alsof ze nog een beetje mee konden komen. We kregen ook nog kansen uit corners, maar ook hier zat het niet mee en viel de bal niet in ons voordeel. Als de gifbeker dan toch leeg moet, dan ook helemaal. Ondanks de hoge uitslag, gaan de complimenten naar het team die er met zijn allen iets van proberen te maken en zich het snot voor de ogen lopen, maar dat valt niet mee als je elke week weet dat je gaat verliezen en je alleen maar afvraagt met hoeveel. Natuurlijk weten we dat dit de consequentie was om toch met elkaar te kunnen voetballen, maar op deze manier is het geen pretje om toch aan die aftrap te verschijnen tegen teams die veel beter zijn dan wij. We zijn dan ook van plan om hier iets aan te gaan doen, maar daar gaat tijd overheen en die moeten we met zijn allen zien door te komen en iedereen aan boord te houden.

Er was ook een lichtpuntje vandaag: Door de trainer was er een journalist en fotograaf uitgenodigd die een reportage kwamen maken over ons. Het was voor hun een interessant onderwerp om een krantenverslag te maken over een gemengd elftal en vooral de sfeer er omheen. De fotograaf maakte overal foto’s van inclusief een groepsfoto aan het einde van de wedstrijd en Remco stelde aan iedereen vragen en wilde echt alles weten en noteerde dat in zijn notitieblok. Van begin tot eind en zelfs in de kleedkamer achtervolgde hij de spelers over de ins en outs en achtergronden, maar vooral om te benadrukken hoe belangrijk het zou kunnen zijn als er meer clubs zouden zijn die gemengde teams zouden kunnen maken. De aandacht voor dat vraagstuk was de rode draad in het hele verhaal van vandaag. Het is leuk om met elkaar te kunnen voetballen, maar als het sportief onmogelijk is om resultaten te boeken omdat je op alle vlakken tekort komt, is het gauw gedaan met de motivatie van de spelers en loop je constant achter de feiten aan. Dan hangt het alleen nog maar af van de instelling van het team om het buiten het veld gezellig met elkaar te hebben. Dat werd ook extra benadrukt naar Remco toe en volgende week verschijnt als het goed is ons complete verhaal in de Gelderlander. Onze hoop is dan ook dat iedereen dit leest en er bij clubs in de regio iets losgemaakt gaat worden om dit ook te gaan overwegen. Het zou toch geweldig zijn dat we via de krant een platform kunnen creëren om meer teams te krijgen die met hetzelfde probleem kampen als wij? Wie weet wat er in de toekomst mogelijk is als er bij andere clubs mensen zijn die gaan nadenken en ook de mogelijkheden zien waar wij dit seizoen mee te maken hebben. Dat zou een rooskleurig vooruitzicht kunnen betekenen. Voorlopig zullen we het in deze competitie moeten laten zien, maar als we op deze manier een voortrekkersrol krijgen, lopen wij daar niet voor weg. Sterker nog, dat moedigen we alleen maar aan. Onze dank gaat dan ook uit naar Remco en zijn fotograaf, voor hun interesse in ons team maar ook voor de kans op aandacht die ons op deze manier geboden wordt. En nu maar hopen….

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!